Think you know all about probiotics? Then take this quiz


By AGENCY

Do you know what types of foods contain probiotics? — TNS

My grandkids are already back in school.

“What did you like the most?” I asked after their first day.

“Recess and lunch,” they answered in unison.

So I changed my question: “Tell me one thing you learned today.”

Perhaps that’s something we should all ask ourselves, especially in the ever-changing field of nutrition.

So, today, class, we’re going to take a pop quiz on probiotics – a topic that may or may not be familiar.

Take your best guess.

1. Probiotics are:

A. Professional robots

B. Friendly bugs in your body that do you good

C. Beneficial bacteria that mostly live in your lower intestines

D. B and C

2. The right balance of good bacteria in our bodies may ...

A. Help us jump tall buildings

B. Fight off certain diseases

C. Make us less susceptible to certain allergies

D. B and C

3. In order to be effective, probiotics must be:

A. Living

B. Dead

C. Taken at the right dose

D. A and C

4. What’s the best way to get probiotics?

A. In food

B. In supplements

C. Both food and supplements are effective

D. Via sunlight

5. Which of these foods are not considered good sources of probiotics?

A. Kefir, yoghurt and cultured buttermilk

B. Pecorino, cheddar and mozzarella cheese

C. Sauerkraut, vinegar and sourdough bread

D. None of the above; all contain probiotics

6. Probiotics help keep you well because they ...

A. Fight off bad bacteria

B. Make you get out of bed to exercise

C. Help your body absorb nutrients

D. A and C

7. Since probiotics are living organisms, their growth is stimulated by ...

A. Ham and eggs

B. Prebiotics

C. This is all very confusing

D. None of the above

8. Prebiotics are ...

A. Food that feeds probiotics

B. Found in foods high in dietary fibre

C. One reason why we need fruits and vegetables

D. All of the above

9. Probiotics found to be useful for certain types of allergies are:

A. Lactobaccilus

B. Bifobacterium

C. A and B

D. Lactosneezy

10. These probiotics have been found to help prevent diarrhoea associated with antibiotic therapy:

A. Lactobacillus GG

B. Saccharomyces boulardii

C. A and B

D. Is this test almost over?

11. Which of these statements is true?

A. Probiotics are safe for most healthy people.

B. Probiotics may not be safe for severely ill people.

C. It’s important to talk to your healthcare provider before taking probiotics.

D. All of the above.

12. True or false: We still have a lot to learn about probiotics. – By Barbara Intermill/Monterey Herald/Tribune News Service

Barbara Intermill is a registered dietitian nutritionist in the United States.

ANSWERS
  1. D
  2. D
  3. D
  4. C
  5. D
  6. D
  7. B
  8. D
  9. C
  10. C
  11. D
  12. Very true
Follow us on our official WhatsApp channel for breaking news alerts and key updates!

Diet , nutrition , probiotics , prebiotics

   

Next In Health

Unseen parasites could be lurking on your plate
Try tapering to maximise your potential on marathon day
An insight into the National Specialist Register
Ubiquinol: A powerful antioxidant that is 'fuel' for your heart
There's a right way to dispose unused medicines and it's not in the dustbin
Do you know how much sugar is in wine?
Blood thinner can be used as an antidote for cobra bites
'Delicate dumping' makes breaking up someone else's business
Study: New pill can increase a woman's chances of an IVF conception
We can't measure pain on a scale of zero to 10

Others Also Read